Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0481 - 45 28 34
  • info@raaf-nijmegen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

17-01-2018

Hoe kan mijn autoverzekering goedkoper?

De autoverzekering is één van de duurdere particuliere verzekeringen. Hoe krijg je de premie omlaag? Lees onze tips en verlaag de premie.

Zodra een auto verzekerd is, kijk je eigenlijk niet meer om naar de verzekering. En eigenlijk is dat wel jammer. Want zelfs een autoverzekering heeft aandacht nodig. De verzekering moet namelijk wel goed afgestemd blijven op de auto, het gebruik op jezelf. Met onze vijf tips kunnen wij jou daarbij helpen.

Tip #1 – Hoe ruim is jouw auto verzekerd?

Een nieuwe auto verzeker je WA casco (all risks). Voor een oude auto van 15 jaren oud, is uitsluitend de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) vaak voldoende. Dan heb je ook nog een dekking die tussen de WA en de WA casco in zit, namelijk de WA beperkt casco. Welke verzekeringsvorm de voorkeur geniet is dan ook afhankelijk van de waarde van de auto, maar bijvoorbeeld ook van de opgebouwde schadevrije jaren. Het kan dus verstandig zijn om periodiek na te gaan of de auto niet te 'ruim' is verzekerd. 

Tip #2 – Een tweede gezinsauto verzekeren met de tweede-auto-regeling

Is binnen het gezin ook een tweede 'gezinsauto' in gebruik, laat deze dan meeliften op de opgebouwde schadevrije jaren van de eerste gezinsauto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gelijk 75 procent korting krijgen op de tweede autoverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan, maar soms het kan uit om beide autoverzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. We gaan dat graag voor u na.
(Deze optie geldt overigens niet voor de kinderen binnen het gezin die ook een autoverzekering nodig hebben.)

Tip #3 – Welke aanvullende dekkingen heb je echt nodig?

Aanvullend kun je naast de autoverzekering ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Niet altijd is dat nodig. Een verhaalsbijstandsverzekering heb je bijvoorbeeld niet nodig als je ook een rechtsbijstandsverzekering hebt waarin dit meeverzekerd is. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap bij ANWB of Route Mobiel en de aanvullende verzekering pechhulp. Dubbele dekkingen voorkomen is ook een perfect middel voor premiebesparing. 

Tip #4 – Biedt een andere verzekeraar een goed alternatief?

Zit je al minimaal één jaar bij dezelfde autoverzekeraar? Mogelijk kan het uit om over te stappen naar een andere verzekeraar. Let hierbij niet alleen op de premie. De autoverzekering bij een andere verzekeraar moet wel minimaal dezelfde dekking bieden. Maar van ons mag verwacht worden dat we daar goed naar kijken. 

Tip #5 – Neem een kleine schade voor eigen rekening

Het claimen van schade op de autoverzekering kan een hogere premie tot gevolg hebben. Heb je een klein deukje in bijvoorbeeld de autodeur? Claim de schade dan niet gelijk op de WA casco autoverzekering. Informeer eerst wat de gevolgen zijn voor de premie de komende verzekeringsjaren. Dit hoef je niet zelf uit te zoeken. Wij geven jou inzicht in de gevolgen van een schadeclaim.

Zijn er nog vragen? Wij helpen je graag!

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens